Clothing - One Wolf announces collaboration with Pasaules Dabas Fonds

„Vienas vilkas“ praneša apie bendradarbiavimą su „Pasaulio dabos fondais“

„Vienas vilkas“ praneša apie bendradarbiavimą su „Pasaulio dabos fondais“

Rygos mados savaitės savaitę, 2019 m. Lapkričio mėn., „One Wolf“ pristatė savo 2020 m. Pavasario / vasaros kolekciją „Outsiders“ ir paskelbė apie naują ir viltingą bendradarbiavimą su Latvijos „Dabas Fonds“, pabrėždamas tvarumo ir ekologiškumo svarbą mados industrijoje. Dešimt eurų nuo kiekvieno tvariai pagaminto ir parduoto produkto bus paaukota bendram projektui „Vienas vilkas“ ir „Pasaulio gamtos fondas“, kuris vyks 2020 m. Vasarą.

Naujoje kolekcijoje tvarumas buvo pristatytas medžių būdais: kuriant daiktus iš audinio, kuris buvo perdirbtas iš jau naudotų ir susidėvėjusių džinsinio audinio drabužių; kurdami naują audinį tik iš audinių atliekų, likusių iš marškinėlių gamybos, naudokite šį naują audinį dvipusiams marškinėliams ir suknelėms gaminti; daiktų gamybai naudojant organinę medvilnę, o ne įprastą.

Agnese Narņicka, „One Wolf“ dizainerė, atskleidžia, kad kūrinių kūrimas iš jau panaudoto audinio ar audinio įbrėžimų reikalauja daug daugiau laiko, įgūdžių ir meistriškumo, todėl šių kūrinių yra tik nedaug ir jie yra brangesni, tačiau jų gaminimas eina kartu. „One Wolf“ dizaino filosofija nesukurti nieko nereikalingo ar nereikalingo. Be to, yra daug privalumų, kuriuos galima gauti dirbant su motociklu, pavyzdžiui:

  • pailginti jau pagamintos medžiagos gyvenimą;
  • sumažinti tekstilės gamybos poveikį aplinkai ir sumažinti medžiagų atliekas;
  • didinti profesionalių amatininkų vietoje pagaminto daikto vertę;
  • šviesti klientus apie ekologišką madą.

 Pasaulio gamtos fondo Baltijos jūros ir gėlo vandens programos vadovė Magda Jentgena pabrėžia, kad dabar mados industrijai reikia ieškoti naujų būdų, kaip sumažinti poveikį aplinkai. Didelę dalį mūsų spintų sudaro drabužiai, pagaminti iš žalios naftos šalutinių produktų. Tačiau medvilnė - produktas, kuris, kaip manyta, yra ekologiškas, iš tikrųjų nėra toks nekenksmingas. Medvilnės pramonė naudoja apie 35% visų pesticidų ir insekticidų pasaulyje, jau nekalbant apie visas chemines medžiagas, naudojamas dažant, balinant ir kitomis audinių apdorojimo procedūromis. Tekstilės pramonė taip pat yra viena didžiausių gėlojo vandens pramonės šakų, pavyzdžiui, vienam kilogramui medvilnės sukurti reikia maždaug 20 000 litrų gėlo vandens. Taigi „Pasaules Dabas Fonds“ ragina visus rinktis drabužius, kurių gyvenimo ciklas yra kuo ilgesnis, kad drabužių pramonės poveikis aplinkai būtų kuo mažesnis.